Voorbereiding toelating muziekvakstudenten

Bij het volgen van een muziekvakstudie, bijvoorbeeld een opleiding aan een conservatorium of een studie muziekwetenschappen, moet een toelatingsexamen worden afgelegd. De vakken algemene muziekleer en solfège zijn een onderdeel van het toelatingsexamen. De lessen ‘Voorbereiding muziekvakstudie’ zijn bedoeld voor degenen die een toelatingsexamen voor een muziekvakstudie moeten afleggen en in genoemde vakken ondersteuning zoeken.

Tijdens de lessen ‘Voorbereiding muziekvakstudie’ wordt – afhankelijk van de behoefte – gewerkt aan een solide basis in deze vakken. De lessen zijn aangepast aan de voorkennis van de deelnemer en aan de eisen van de muziekvakopleiding waarvoor een toelatingsexamen afgelegd moet worden.

Om een zo hoog mogelijk rendement te behalen, worden individuele lessen aangeboden van 90 minuten. In de regel zijn meerdere, regelmatige lessen noodzakelijk om tot het gewenste niveau te komen. Voor thuisstudie kan in sommige gevallen gebruik worden gemaakt van speciale software. Deze is niet in de lesprijs inbegrepen.

N.b.: Omdat vooral het leerproces bij het vak solfège tijd nodig heeft, is het voor leerlingen met weinig voorkennis belangrijk om tijdig te starten met dit soort lessen. Het is zonder voorkennis niet mogelijk om in een paar lessen op het niveau van een toelating vakopleiding te komen!