Manager of Maestro?

Geeft u als leidinggevende de maat aan? Zet u de toon of loopt u met de muziek mee? In deze workshop stapt u als leidinggevende in de wereld van professionele musici. Onder leiding van dirigent Michel Havenith en begeleid door professionele musici worden die twee werelden bij elkaar gebracht. Wat kun je leren van elkaar?

Een goede dirigent vertrouwt op een drie belangrijke succesfactoren: kennis, overtuigingskracht en een heldere communicatie, zowel verbaal als non-verbaal. Het gros van onze communicatie wordt bepaald door HOE we dingen zeggen, niet door WAT we zeggen. Met onze lichaamstaal, houding, stemgebruik en oogcontact maken we veel meer duidelijk dan we denken. Ervaar zelf hoe jij, bewust en onbewust, invloed uitoefent op anderen en hoe je zo de motivatie van je teamleden kunt sturen.

Als deelnemer krijgt u de gelegenheid om de rol van de dirigent over te nemen. Zijn feedback en de reacties van de musici vertellen je veel over de dagelijkse praktijk. Neem je de leiding of laat je je leiden door de muziek? Hoor je de grote melodielijnen of ben je snel afgeleid door details? Kun je doorgaan, ook als het even niet lukt? Houd je het eindresultaat voor ogen en handel je daar ook naar? Herken je de persoonlijke kwaliteiten van de musici en kun je adequaat optreden als er problemen zijn? Deze thema’s klinken niet alleen door in de muziek maar in iedere professionele organisatie. De directe terugkoppeling op ervaringsniveau maakt deze workshop tot een krachtig instrument. Voor herhaling vatbaar, is een vaak gehoorde opmerking!

De workshop ‘Manager of Maestro?’ kan worden aangeboden als zelfstandige module of als aanvulling op andere trainingstrajecten. De workshop is zeer geschikt als hands-on instrument bij communicatie- en leiderschapstrainingen of als kick-off bij een teambuildingstraject of intervisie-bijeenkomsten.

Michel Havenith werkte als trainer onder meer samen met: