Vacatures

Op deze pagina kan uw dirigentenvacature maximaal 2 maanden gratis staan.
Stuur daarvoor uw vacature naar: info[at]kleinesteentjes.nl

Verlengen van de termijn van 2 maanden is mogelijk na overleg.


Profielschets dirigent Popkoor Sing in Tune

Sing in Tune is een laagdrempelig popkoor in Leiden met zo’n 25-30 leden (veelal vrouwen in de leeftijd van 30-70 jaar) waar plezier in zingen voorop staat. Nu onze huidige dirigent ons na 15 jaar verlaat, zijn we op zoek naar een nieuwe dirigent die ons kan begeleiden.
De nieuwe dirigent heeft een (conservatorium)opleiding gevolgd tot koordirigent, maar is bovenal ervaren en enthousiast. Bij voorkeur is de dirigent tevens een goede pianist die het koor begeleidt op de piano.
Onze nieuwe dirigent heeft ruime ervaring op het gebied van (pop)koren en is in staat het koor te motiveren en enthousiasmeren. Onze nieuwe dirigent zet zich in voor de vocale ontwikkeling van het koor, maar houdt daarbij in ogenschouw dat plezier in zingen voor ons koor op de eerste plaats staat. De dirigent weet een goede balans te behouden tussen plezier en ambitie. De dirigent bespreekt met de muziekcommissie en het bestuur de wensen omtrent nieuw repertoire.
Popkoor Sing in Tune zingt driestemmig en heeft een breed repertoire aan popsongs: zowel nieuwe nummers als goude ouwe, meest Engelstalig, maar ook enkele Nederlandstalige nummers. Het koor beschikt over een behoorlijke hoeveelheid arrangementen, maar oefent ook graag elk jaar enkele nieuwe arrangementen. Behalve de wekelijkse repetities op dinsdagavond (20.00-22.00) begeleidt de dirigent het koor ook bij enkele optredens die we jaarlijks verzorgen. Hierover zullen (prijs-)afspraken worden vastgelegd.

Kwaliteiten:

 • Ervaren, enthousiaste dirigent (m/v/x)
 • Opleiding tot koordirigent gevolgd
 • Dirigent-pianist in één persoon is een pré
 • Affiniteit met ons repertoire (pop, zeer breed)
 • Goede contactuele eigenschappen
 • Samenwerkingsgericht
 • Enthousiasmerend, inspirerend
 • Kunnen arrangeren is een pré
 • Meedenken over toe te voegen nieuwe popsongs (in overleg met de muziekcommissie)
 • Gevoel voor performance, maar ook voor humor en gezelligheid
 • De dirigent is actief betrokken bij het koor.

Voorwaarden:

 • Beschikbaar om te repeteren op dinsdagavond van 20.00 – 22.00 uur in Leiden (met 15 min. pauze);
 • Schoolvakanties vrij;
 • Bereid mee te werken aan enkele optredens per jaar ;
 • 2x per jaar overleg met het bestuur.

Word je enthousiast van deze vacatureomschrijving, of heb je vragen? Neem dan contact op met het bestuur van Sing In Tune (bestuur[@]singintune.nl). Graag ontvangen we jouw motivatiemail voor 22 februari 2023, waarna wij je zullen uitnodigen voor een gesprek en wellicht ook voor een proefrepetitie met het koor. Ingangsdatum in overleg.


Helvoets Dameskoor

Het Helvoets Dameskoor bestaat uit 43 enthousiaste leden waarvan de meesten al jaren bij ons koor zingen.
We voelen ons met elkaar verbonden en dat is te merken tijdens en buiten de repetities.

De dirigent die we zoeken geeft muzikaal en artistiek leiding aan het koor en voelt aan dat we wel veel, maar niet meer alles kunnen qua stembereik. Stemoefeningen /stemvorming is daarom een vast onderdeel bij aanvang van onze repetitie. Hij/zij heeft bij voorkeur een afgeronde Modulaire Dirigenten Opleiding (MDO) of daarmee vergelijkbare opleiding als koordirigent en aantoonbare ervaring met één of meerdere koren
In de ruim 50 jaar van ons bestaan hebben we een breed repertoire opgebouwd.
We zingen verschillende stijlen van klassiek tot modern en we overleggen graag met de dirigent welk repertoire voor ons geschikt en haalbaar is.
Ons koor repeteert op donderdagavond in Nieuwenhoorn (gemeente Hellevoetsluis) van 19.45 tot 22.00 uur met een pauze van ongeveer 15-20 minuten.
Tijdens de repetitie is er een vaste begeleidster op piano

 

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met:
Hannie de Swart Mob.: 06-30046870
Yvonne van Kints Mob.: 06-33728021

Facebook

Website

Download bovenstaande tekst als pdf:

Helvoets dameskoor